Stadspartij Doesburg


De burger staat voorop

Sinds 6 maart 2006 zit de Stadspartij Doesburg in de Raad van de gemeente Doesburg. Momenteel de grootste partij van Doesburg. Er was behoefte aan een partij die daadwerkelijk weer iets zou gaan doen voor de burgers. Onafhankelijk van de landelijke partijen en geen ideologie vanuit Den Haag. Doesburgse politiek moet meer bereikbaar gemaakt worden voor de inwoners. Wij willen weer directe invloed van de burger in de politiek. De partij die ook de kleine zaken belangrijk vindt. Het zijn de kleine dingen die het doen. Al zullen wij niet weglopen voor de zogenaamde grote zaken. De Doesburgse burger staat voorop!

 

Actief betrokken

Wij van de Stadspartij zijn actief in verenigingen en stichtingen. Wij hechten sterk aan de inbreng vanuit de bewoners, wij willen dan ook laagdrempelig toegankelijk zijn voor inwoners met vragen, problemen en suggesties.De Stadspartij ondersteunt met raad en daad burgerinitiatieven en acties vanuit de bevolking. Maar vooral zullen we de burger gaan stimuleren om er samen met ons iets van te maken. We moeten weer die trotse stad aan de IJssel worden!


Zeg het maar!

De afgelopen jaren heeft de Stadspartij Doesburg zich meerdere keren op straat laten zien onder het motto ,,Zeg het maar". Hierin hebben we de Doesburger, op verschillende locaties,  gevraagd om hun punten aan te geven, waar wij mee aan de slag konden in de raad. We waren telkens weer verrast over de positieve inbreng en de grote respons op deze ontmoetingen. Doesburgers zijn begaan met hun stad en willen graag hun ideeën ventileren. Wij danken u dan ook voor uw inbreng.

Samen doen

We hebben de afgelopen jaren, in overleg met individuele burgers, instellingen en verenigingen, samen al veel bereikt. Maar dat wil nog niet zeggen dat we klaar zijn. Er moet nog veel meer gebeuren, en daar willen wij graag mee verder. Stadspartij Doesburg kan als enige echte onafhankelijke lokale partij van Doesburg zich volledig richten op de belangen van de inwoners van Doesburg.